woensdag 1 januari 2014

Ann Van Elsen Tanja Dexters badpakkenspecial P-Magazine @ Vlaamse TV presentatrices


Model-mama's: Tanja Dexters en Ann Van Elsen

Ex-Miss-Belgiës en Playboy modellen Tanja Dexters en Ann Van Elsen zijn sinds kort de trotse mama’s van respectievelijk Valentina en June.

Bij die nieuwe status horen ook iets rondere vormen en borsten. En daar zijn de dames méér dan trots op, zo bleek op een badpakkenshoot voor P-Magazine.

Nieuw op VT4: Mama's Mooiste met Belgische Babes Ann Van Elsen en Tanja Dexters.

Mama's Mooiste is een warm verhaal uit het echte leven van vrouwen die mama worden, bekend of niet. VT4 volgde de zwangerschappen van 2 bekende Vlamingen, Ann Van Elsen en Tanja Dexters tot aan de bevalling.

Mama's Mooiste is een uniek document en vooral hartverwarmend.
Miljoenen vrouwen deden het hen al voor, maar voor Ann Van Elsen en Tanja Dexters was het de eerste keer dat ze een kindje verwachtten.

De geboorte van hun eerste spruit veranderde hun leven voorgoed, en VT4 mocht hen tijdens een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in hun leven volgen. Zo wordt Mama's Mooiste heel herkenbare, maar vooral hartverwarmende televisie.

Voor zowel Ann Van Elsen als Tanja Dexters is Mama's Mooiste een uniek document dat ze later aan hun kind willen laten zien. Bij de persconferentie kregen wij de eerste beelden te zien en kregen de hoofdrolspelers traantjes in de ogen.

Dave Peters neemt op radiozender MNM in stijl afscheid van zijn collega Ann Van Elsen, die zich zoals bekend helemaal aan VT4 gaat wijden. De presentator laat zich vanaf maandag in De Ann & Dave show een week lang omringen door allerlei bekende en minder bekende Annen, zoals actrice Anneke Van Hooff, Ann Peeters (Mijn restaurant) en zelfs Anthony Kumpen en Andes.

Op vrijdag nodigt hij luisteraars uit die Ann heten om zo de grootste Ann & Dave Show ooit te maken. Vanaf maandag 6 september staat hij er dan alleen voor, want niemand komt Ann vervangen. En dus heet Peters' programma vanaf dan De avondshow.

Het fenomeen van de bekende Vlamingen op televisie is niet nieuw. Maar het lijstje met ‘BV-programma's' is dit najaar wel uitzonderlijk lang. VTM heeft er een nieuwe dagelijkse show voor uitgevonden, en op VT4 zien we Ann Van Elsen en Tanja Dexters zelfs mama worden op het scherm.

2BE brengt een speciale editie van de survivalsoap Expeditie Robinson, met... jawel: bekende Vlamingen en Nederlanders. Eén portretteert bekende vaders op reis met hun kind. En Canvas reist met prominente landgenoten naar Brazilië.

Het is maar een greep uit het ruime aanbod. En toch zie je een evolutie. De BV's worden niet alleen opgevoerd in spelletjes. Steeds vaker worden ze ‘gebruikt' om authentieke verhalen te vertellen. Die drang naar authenticiteit heeft trouwens ook het reality-opbod — waarin alles nog straffer en spectaculairder moet — een halt toegeroepen.

‘Reality is in zijn zuiverste vorm documentaire', stelt de Canvas-baas Jan Stevens. In de nieuwe reeks Brazilië voor beginners zijn alle franjes en tierlantijntjes, die eigen zijn aan realityformats, eruit gegooid.

Wat overblijft, is het verhaal van een bekende landgenoot die de toestand van zijn eigen vakgebied gaat onderzoeken in het grootste Zuid-Amerikaanse land.

Dat kun je ook doortrekken naar andere programma's en andere zenders, zoals De school van Lukaku op Eén, waarin de stervoetballer Romelu Lukaku de kijkers meesleurt in een verhaal over jonge adolescenten die opgroeien in de probleemwijken van een grootstad.

En zelfs Ann Van Elsen en Tanja Dexters brengen in het VT4-programma Mama's mooiste toch vooral het verhaal van twee vrouwen die naar de geboorte van hun eerste kind toeleven.

Ann Van Elsen heeft een druk najaar voor de boeg. De jonge mama zal te volgen zijn in haar eigen docu-soap en is daarnaast ook het gezicht van enkele VT4-programma's.

Na de 'geslaagde verbreding' van de zender trekt VT4 nu resoluut de Vlaamse kaart.

Is de crisis in de media voorbij? Net als VTM gooit nu ook VT4 dit najaar tien nieuwe programma's in de strijd om de kijker. En voor de 'challenger' in het door Eén en VTM gedomineerde tv-landschap kan dat tellen.

Programmadirecteur Eddy De Wilde geeft toe dat VT4 van het moederhuis ProSiebenSat1 een groter budget heeft gekregen om de geslaagde verbreding van de zender voort te zetten. Maar tegelijk zijn het 'andere tijden' geworden.

'Creativiteit komt nog altijd op de eerste plaats, maar er wordt op een andere manier geproduceerd. Het geld dat in de tv-producties wordt geïnvesteerd, moet je op het scherm zien en niet in zo'n grote mate in het honorarium voor de productiehuizen', stelt De Wilde. Wat niet belet dat VT4 nu met meer productiehuizen samenwerkt dan vroeger.

Achttien maanden geleden besloot VT4 resoluut te gaan voor een bredere, Vlaamse programmering. 'Iedereen zei dat er om 20 uur geen plaats meer was naast Familie en Thuis.

Met Komen eten hebben we het tegendeel bewezen', aldus De Wilde. 'Nu zetten we een stap verder en willen we VT4 laten doorgroeien als een volwaardige Vlaamse zender.'

'Het komt er alleen op aan om op zoek te gaan naar wat er in Vlaanderen leeft en waar de mensen mee bezig zijn', zegt netmanager Kristine Willems. Je moet weten wat je als zender aan de kijkers wil vertellen. Daarom wordt het creatieve proces ook meer dan ooit door VT4 zelf gestuurd.

Vijf van de tien nieuwe programma's zijn eerst in eigen huis bedacht en pas dan werd het meest geschikte productiehuis daarbij betrokken. 'Want elk productiehuis heeft zijn eigen kracht en zijn eigen identiteit', aldus Willems.

Dat de redactie van het gloednieuwe actuamagazine Vlaanderen vandaag, een programma van het jonge productiehuis Boomerang, ook fysiek in het VT4-gebouw gevestigd is, zet die strategie extra in de verf. Dat actuamagazine moet de vooravond van de zender versterken.

Cara Van der Auwera, Ann Van Elsen en (later ook) Steph Goossens zullen dagelijks om 18.40 uur berichten over bekende én onbekende mensen in Vlaanderen presenteren.

Ann Van Elsen speelt samen met Tanja Dexters ook de hoofdrol in Mama's mooiste. VT4 volgde hen tijdens hun zwangerschap en de geboorte van hun kindjes. En Van Elsen wordt zowaar de leading lady van VT4, want ze presenteert ook het nieuwe realityprogramma De inrichters.

VT4 trekt in het najaar tevens de kaart van de evenementiële televisie met een zoektocht naar De beste bakker van België. Het showprogramma in prime time wordt gepresenteerd door Steph Goossens. Ook in Huizenjacht is er een grote zoektocht naar een winnaar voor een 'superhuis', een wedstrijd die beslecht wordt tijdens een grote show in december.

Dat het VT4 menens is met de verbredingsoperatie van de zender, mag blijken uit de Vlaamse versie van de verborgencamerashow Bananasplit, gepresenteerd door Hans Otten en Peter Van Asbroeck. 'Hiermee breiden we onze doelgroep in één klap uit van 7 tot 77 jaar', lacht woordvoerster Lies Maesschalck.

Andere nieuwkomers brengen reality-tv. Zo zijn we niet getrouwd lijkt een spin-off van Komen eten, waarin koppels die op trouwen staan elkaar beoordelen. In De smaakpolitie trekt 'voedselbrigadier' Benny Bax op kruistocht door de Vlaamse horeca.

En Spoed aan zee is een docusoap over de spoedafdeling van het AZ van Knokke en Blankenberge.

SBS wil ook Vijftv nieuw leven inblazen. 'We hebben de zender wat links laten liggen omdat we eerst VT4 wilden herlanceren', stelt Eddy De Wilde. 'Maar we hebben zopas beslist om opnieuw te investeren in nieuwe lokale producties.'

Zo werkt De Filistijnen, het productiehuis van Bruno Wyndaele (nu ook actief bij VTM), aan een project voor Vijftv, dat wellicht in het voorjaar van 2011 op het scherm komt.

Ann Van Elsen van in 'Mama's mooiste' wordt de leading lady van VT4 dit jaar.

Tanja Dexters (Mol, 6 februari 1977) was de Miss België van 1998. Ze presenteert momenteel het programma Auto TV op een aantal regionale zenders.

In 1998 werd Dexters verkozen tot Miss België. Ze studeerde voor kleuterleidster en maakte deze opleiding af tijdens haar miss jaar.

Na haar jaar als Miss België trok Tanja Dexters naar Milaan, waar ze een modellencarrière bij hetzelfde modellenbureau als Naomi Campbell opbouwde.

Ze voerde daarnaast verschillende base-jumps en sky-dives uit, onder meer van de Eiffeltoren en de Euromast. In juli 2000 verscheen ze naakt in Playboy.

Na haar werk als model ging ze bij de VRT aan de slag bij het programma De Rode Loper. Midden 2001 stopte ze bij dit programma. Nadien werd ze presentatrice van het showbizzprogramma Mediamadammen, samen met Phaedra Hoste, Ann Van Elsen en Deborah Ostrega.

In diezelfde periode bracht Dexters een aantal singles uit, met gemengd succes. Ze werd gepromoot door Free Record Shop. Ze deed mee aan de preselecties voor het Eurovisiesongfestival 2002 met het nummer When I look in your eyes. Ze zong tijdens dit optreden enorm vals en eindigde als laatste. Haar opa overleed een week eerder.

Eind 2003 maakte gaf Tanja Dexters als gospelzangeres een aantal kerstoptredens in kerken. Ze presenteerde op KanaalTwee het lifestyleprogramma Wannahaves, een programma over hebbedingetjes voor mannen.

In 2004 figureerde Tanja Dexters op de dvd Zien van Marco Borsato.

In 2005 werd Dexters het gezicht van Autozone en van lingeriemerk Marie Jo L'Aventure. Tijdens de zomer van 2005 trad ze een aantal keer live op met de covergroep Made In Belgium.

Datzelfde jaar wordt ze presentatrice van het programma Auto TV, dat te zien is op de regionale zenders. In december deed Dexters op het verjaardagsfeest van tijdschrift Maxim een paaldansact. Hiervan verscheen de dvd De Paaldansacademie, met daarop lessen om te leren paaldansen.

In 2006 werd Dexters het gezicht van pokersite Unibet.com. Op een speciaal ontworpen mini-site leerde ze gebruikers in zeven filmpjes de basisregels van het pokerspel. De bedoeling was dat ze ook een pokertelevisieshow zou presenteren op KanaalTwee, maar daar stak de Belgische Kansspelcommissie een stokje voor.

Eind dat jaar zorgde Dexters opnieuw voor opschudding omdat ze naakt wilde gaan paaldansen op het kerstfeest van de Belgische troepen in Libanon. Minister van Defensie André Flahaut stelde zijn veto en uiteindelijk werden rapper Kaye Styles en zangeres Katerine gestuurd. Ook eind 2006 speelde Tanja in De show van het jaar, waarin ze elke week een stunt uithaalde.

In 2007 stond Dexters in bikini op de Showbizzkalender tijdens de zomer. Ze trad vijfig keer op in Het Witte Paard in Blankenberge. Aan het eind van de zomer was er ophef toen een video waarin Dexters Els De Schepper leerde paaldansen uitlekte op YouTube.

Aan het eind van de video was te zien hoe de twee dames in een gevecht uitbarstten nadat De Schepper van de paal viel. Enkele dagen later bleek het filmpje in scène te zijn gezet en dat het eigenlijk een promotiefilmpje was voor De Scheppers nieuwe theatershow.

In het najaar van 2007 nam Tanja Dexters deel aan de VTM-programma's Sterren Op Het IJs en Ranking The Stars. In het laatste programma liet ze weten dat ze sinds een jaar een relatie had die ze tot dusver geheim hield. In september 2007 werd Dexters vrijgesproken door de Antwerpse politierechter voor overdreven snelheid. Ze reed 140 km/h waar je maar 70 km/h mag.

Het toestel waarmee de snelheid werd opgemeten, bleek niet correct afgesteld waardoor de vaststellingen niet golden als bewijsmateriaal. De reden voor haar snelheid was dat Dexters dacht dat ze achtervolgd werd door een stalker, aldus haarzelf. Begin 2008 werd ze in beroep alsnog veroordeeld tot vijftien dagen rijverbod en het betalen van 330 euro.

Op 9 november werd Tanja Dexters uitgeschakeld in Sterren Op Het IJs. Ze verloor de skate-of van Anneleen Liégeois en nam in tranen afscheid. Rond diezelfde periode besloot ze te stoppen met paaldansen.

In 2008 nam Dexters opnieuw deel aan de preselecties van Eurosong, dit keer met het nummer Addicted to you. Met dit nummer eindigde ze op de tweede plaats in de preselectie. Hierdoor ging ze door naar de volgende ronde.

In mei 2009 werd bekend dat Tanja Dexters samen met Elisa Guarraci, Jasmine Sendar en Nelly Bojahr de nieuwe meidengroep Jameerah vormt. De band werd voorgesteld op 20 mei tijdens een Belgisch feest op het Filmfestival in Cannes.

Tijdens de zomermaanden van 2009 trad Dexters opnieuw op in Het Witte Paard, dit keer met een act gebaseerd op de burlesque-acts van Dita Von Teese.

Op 14 juni 2010 beviel Tanja Dexters van een dochter: Valentina. Het is het eerste kind van Tanja Dexters en haar partner Miguel Dheedene.

Radio- en tv-presentatrice Ann van Elsen is voorlopig niet te horen op MNM, de hitzender van de Vlaamse openbare omroep VRT. Komend najaar gaat zij namelijk fulltime aan de slag voor de commerciële tv-zender VT4. Van Elsen presenteerde samen met Dave Peters het avondspitsprogramma op MNM.

Het is al de tweede keer binnen een jaar dat MNM het zonder Ann van Elsen moet doen. Eerder dit jaar was ze al enige tijd afwezig vanwege zwangerschapsverlof. Hoe MNM het gat gaat opvullen, dat Van Elsen achterlaat is nog niet bekend.

De zender zegt aan een nieuw avondspitsprogramma wordt gewerkt. Onduidelijk is nog of Dave Peters hierbij betrokken is. Momenteel draait MNM met een zomerprogrammering, waarin bekende namen als Peter van de Veire, Dave Peters, Elke Vanelderen en Ann van Elsen wegens vakantie ontbreken.

Ann Reymen werkt minder en is nu in het weekend te horen. Maandag 30 augustus start het radiostation met de najaarsprogrammering.

Ann van Elsen werd in 2002 bekend toen ze als Miss België weigerde af te reizen naar de Miss World verkiezingen in Nigeria. Dit uit protest tegen de tot doodveroordeling van een ongehuwde Nigeriaanse moeder.

Het protest legde Van Elsen geen windeieren, want ze kreeg diverse presentatieklussen op televisie. In januari besloot ze haar carrière verder uit te breiden. Naast dat ze naakt in de Playboy verscheen, ging ze aan de slag bij Radio Donna, waar ze een datingprogramma op zondag kreeg.

Nadat Donna eind 2008 ophield te bestaan, ging van Elsen aan de slag bij opvolger MNM. Samen met Dave Peters mocht ze tijdens de ‘Ann & Dave show’ de luisteraars door de avondspits loodsen. Vorig jaar verhuisde het programma een half jaar naar de ochtend, nadat Peter van de Veire besloot om zijn radiocarrière tijdelijk op een laag pitje te zetten.

Dit najaar zal Ann Van Elsen op VT4 te zien zijn met het programma ‘De inrichters’, waarin koppels die gaan samenwonen geholpen worden met de inrichting van hun woning. Daarnaast is ze te zien in het programma ‘Mama’s mooiste’, waarin kijkers haar vanaf een hele andere kant te zien krijgen: als mama.Geen opmerkingen:

Een reactie posten