dinsdag 1 januari 2013

Evi Hanssen @ Vlaamse TV presentatrices


Zet zestien vrouwen bij elkaar en dat moet wel vuurwerk opleveren, dachten de makers van Expeditie Robinson. Die wens kwam uit, want de elfde editie van het realityprogramma ontaardde al bijna direct in een catfight.

De  Vlaamse TV presentatrice Evi Hanssen is er nog verbaasd over. "Toen ze hoorden dat er geen mannen kwamen, riepen ze: 'oh nee, alleen vrouwen!', en begonnen ze gelijk te ruziën. Heel apart."

Ook dit jaar waren de opnames van Expeditie Robinson weer in Maleisië waar de deelneemsters, verdeeld over twee onbewoonde eilanden, allerlei loodzware opdrachten moesten uitvoeren. Na veertien afleveringen is duidelijk wie de 'ultieme Robinson' is.

Het mag dan inmiddels de elfde editie zijn en voor sommige medewerkers welhaast een routineklus, voor alle betrokkenen waren het dit jaar bijzondere opnames. Vorig jaar kwam de geestelijk vader en presentator van Expeditie Robinson, Ernst-Paul Hasselbach, bij een auto-ongeluk om het leven. Zijn plaats wordt nu ingenomen door Eddy Zoëy. Voor Evi Hanssen (31), die het programma de afgelopen drie jaar met Hasselbach presenteerde, was het in het begin vreemd zonder haar vaste medepresentator. "We hebben die jaren erg intensief samengewerkt en ik heb hem erg gemist. Het was vreemd om in Maleisië aan te komen en Ernst-Paul niet te treffen.

Met Eddy was er gelukkig direct een klik. Natuurlijk was Ernst-Paul de Robinson-man, maar Eddy heeft het schitterend gedaan. Hij heeft een eigen stijl en persoonlijkheid." In vergelijking met andere jaren is er inhoudelijk wel wat afgeweken van de 'gangbare' structuur. Ten eerste zijn er alleen vrouwelijke deelnemers. Verder wordt er in deze eerste aflevering al een finalist bekend gemaakt. Die reageert in eerste instantie heel gelukkig, zegt Hanssen, maar er zit een addertje onder het gras." Ze moet zich bewijzen tegenover de groep dat ze een terechte finalist is en ze mag aan geen proef meedoen."

Ook moeten de deelnemers al na tien minuten zeggen wie ze niet aardig vinden, waardoor de verhoudingen direct op scherp worden gezet. Het streven van de makers was vanaf het begin actie te hebben en de kijkers én kandidaten veel onverwachte wendingen voor te schotelen. Het is volgens Hanssen goed geslaagd en ze vindt het hierdoor één van de beste edities geworden. Ook omdat de kandidaten heel erg gemotiveerd waren. "Vorige jaren zaten er altijd wel wat mietjes tussen die na vijf dagen heimwee kregen. Nu wilde echt iedereen winnen."

Expeditie Robinson-presentatrice Evi Hanssen is een nanoseconde bloot te zien in een Vlaams reclamespotje. Het filmpje is een regelrechte hit op internet!

TV-kabelbedrijf Telenet wil met het naakt filmpje reclame maken voor digitale televisie. Beelden kunnen stil worden gezet door op pauze te drukken. En het is natuurlijk de kunst om het beeld precies stil te zetten op de korte flits wanneer Hanssen bloot te zien is tussen wandelende olifanten.

Evi Hanssen presenteert samen met Eddy Zoëy het programma Expeditie Robinson. Ze vindt het leuk dat het naakt filmpje een hit is op internet. "Ik ben gevleid. Voor een vrouw van bijna 31 die net een kind heeft gekregen, is het toch wel plezant om te horen dat mensen je in je nakie willen zien", aldus de presentatrice aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Sexy Vtm-gezicht en 'Expeditie Robinson'-presentatrice Evi Hanssen is dezer dagen naakt te zien. Niet in een 'Playboy'-special of fotoshoot, maar wel in een reclamespotje dat de voordelen van digitale televisie in de verf moet zetten. "Ik vond het een tof idee", legt Hanssen uit.

Het spotje in kwestie, dat sinds gisteren loopt, is opgevat als een natuurdocumentaire waarbij in een flits de bewuste naaktfoto passeert. Moraal van het verhaal: enkel wie digitaal televisie kijkt, kan de spot terugspoelen en op het moment suprême de pauzeknop indrukken.

"Toen het concept me werd uitgelegd, heb ik meteen 'ja' gezegd", vertelt Evi Hanssen. "Ik heb er in het verleden zelfs nooit over gedacht om naakt te poseren, maar deze keer zei mijn buikgevoel dat ik het moest doen. Het was een leuk idee, het gaat niet om een naakt foto die ooit ergens zal worden afgedrukt en bovendien mocht ik met Kris Stallaert met een absolute topfotograaf werken. En we moeten ook eerlijk zijn, technisch gezien is het wel degelijk een naaktfoto, maar het is er wel een van het absurde soort. Ik poseer met een olifant en twee hyena's, dat zegt genoeg."

Al steekt Evi Hanssen niet onder stoelen of banken dat ze voor haar allereerste naaktreportage behoorlijk werd betaald. "Ze hebben me correct betaald, maar geld was zeker niet mijn drijfveer", vertelt ze. "Meer nog, ik had al toegezegd nog voor er over geld werd gepraat."
Geen opmerkingen:

Een reactie posten